ΕκπαιδευτέςΝέα & Ανακοινώσεις

Τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτές από το ΠΣΔ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο sch / Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να γίνει η έγκριση/επικύρωση από τον προϊστάμενο του ΙΕΚ και μετά να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ότι σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) σε Συνεργασία με το (ΥΠΑΙΘ) υλοποίησε την τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτικούς με την πλατφόρμα Cisco WebEx, με πιστοποίηση από την κεντρική του υπηρεσία πιστοποίησης (sso) του ΠΣΔ.

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται από την ιστοσελίδα https://webex.sch.gr, στην οποία υπάρχει επιλογή σε σελίδα με «Οδηγίες» και επιλογή για την «Υποστήριξη» των χρηστών.

Η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, εκπαιδευτικών, στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων που εντάσσονται στην Α’/θμια και Β’/θμια εκπαίδευση, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σύμφωνα με τη σελίδων των οδηγιών https://webex.sch.gr/docs.php και την https://webex.sch.gr/prosvasi.php

Είσοδος και χρήση της υπηρεσίας

Ξεκινήστε την είσοδο σας στην υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη Webex για Εκπαιδευτικούς» από την ιστοσελίδα του ΠΣΔ https://webex.sch.gr.

Αν παλαιότερα είχατε δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό οπότε δεν είναι δυνατή η εγγραφή στην υπηρεσία, τότε πρέπει να τον διαγράψετε σύμφωνα με τις οδηγίες διαγραφής.

Αν αποτυγχάνετε να διαγράψετε τον παλαιό (δωρεάν) λογαριασμό σας στο WebEx που είχατε δημιουργήσει με e-mail του ΠΣΔ, τότε μπορείτε να ζητήσετε από το ΠΣΔ την ανάκτηση (reclaim) του παλιού σας λογαριασμού και την μεταφορά του στην υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη για Εκπαιδευτικούς», όπως ακριβώς υποδεικνύεται στο τέλος των οδηγιών διαγραφής.

Υποδείξεις:

Δοκιμάστε πρώτα να εισέλθετε στην υπηρεσία από τη https://webex.sch.gr και μόνο αν αποτύχει η προσπάθεια προχωρήστε στη διαγραφή του παλιού λογαριασμού σας.

Συνιστούμε να μην ακολουθείτε άλλες διαδικασίες διαγραφής, καθώς και χρήσης, πέρα των πιο πάνω επίσημων οδηγιών του ΠΣΔ.

Οδηγίες

Στη σελίδα της υπηρεσίας και στην επιλογή «Οδηγίες» υπάρχει το ακόλουθο υλικό το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται:

error

Σας άρεσε η Ιστοσελίδα μας; Παρακαλώ διαδώστε την :)