Νέα & Ανακοινώσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να εισέλθουν στο πληροφοριακό σύστημα της ιστοσελίδας: https://diek.it.minedu.gov.gr/site/login απαραιτήτως από την Τετάρτη 18-09-2024 έως και την Τρίτη 24-09-2024, για να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους.

Όσοι επιτυχόντες δεν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Οι επιτυχόντες που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  1. αίτηση εγγραφής (τη ζητάτε από τη Γραμματεία ή την εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα της Δ.ΣΑΕΚ)
  2. φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  3. φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)
  4. πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ,
  5. πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ
  6. δικαιολογητικά για τυχ΄όν δηλωθέντα κοινωνικά κριτήρια ως εξ΄ής: (α) Πολυτεκνία (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή πιστοποιητικό πολυτεκνίας σε ισχύ ή δικαστική απόφαση ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τη γονική μέριμνα (β) Τριτεκνία (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) (κ.υ.α.) που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά νόμο κτήση της ιδιότητας του τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής (γ) Μονογονεϊκή οικογένεια (δικαστική απόφαση ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τη γονική μέριμνα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας) (δ)Ειδική περίπτωση (Ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας) (αποδεικνύεται με Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ). Διαβάστε περισσότερα σε σχέση με την έκδοση του συγκεκριμένου ΕΔΤΟ εδώ: https://portal.astynomia.gr/webcenter/portal/eTap/expatriate-al-id-card-grant-applicatio

error

Σας άρεσε η Ιστοσελίδα μας; Παρακαλώ διαδώστε την :)